EN

Ενημέρωση και Συγκατάθεση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Το ALBA Κολλέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, (εφεξής «Υπεύθυνοι Επεξεργασίας») σας ενημερώνουν δια του παρόντος ότι συλλέγουν, επεξεργάζονται και αποθηκεύουν, σε ηλεκτρονική και έγχαρτη μορφή, προσωπικά σας δεδομένα που παρέχονται από εσάς και εμπεριέχονται στην αίτησή σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα VentureGarden (ενδεικτικά τα ακόλουθα: Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Στοιχεία Επικοινωνίας, Πληροφορίες γνώσεων και σπουδών, Επαγγελματικές πληροφορίες, άλλες πληροφορίες που παρέχονται στην αίτηση συμμετοχής, video συμμετοχής), εφαρμοζομένων σχετικά των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ήτοι τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου («Γενικός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων»), και την Ελληνική Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν (εφεξής «η Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων»), και σύμφωνα με τους κατωτέρω ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις:

Οι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας συλλέγουν, τηρούν και επεξεργάζονται τα ως άνω προσωπικά δεδομένα προς τον σκοπό αξιολόγησης της αίτησής σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα VentureGarden και για τον σκοπό εξυπηρέτησης του προγράμματος εφόσον επιλεγείτε. Οι νόμιμες βάσεις της ως άνω επεξεργασίας είναι η δια της παρούσας χορηγούμενη συγκατάθεσή σας, η λήψη μέτρων κατ’ αίτησή σας πριν από την σύναψη σύμβασης, το γεγονός ότι η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, εφόσον επιλεγείτε, και η ικανοποίηση των εννόμων συμφερόντων των Υπευθύνων Επεξεργασίας.

Τα ως άνω προσωπικά δεδομένα θα καταστούν προσιτά και θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Υπευθύνων Επεξεργασίας, οι οποίοι θα τα επεξεργασθούν αποκλειστικά για την εκπλήρωση των ως άνω σκοπών, και σε καμία περίπτωση προς ίδιον όφελος ή προς όφελος των Οργανισμών. Περαιτέρω, ορισμένα από τα ως άνω προσωπικά δεδομένα θα καταστούν προσιτά και θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, από εξωτερικούς συνεργάτες των Υπευθύνων Επεξεργασίας για την εκπλήρωση των προαναφερόμενων σκοπών (ενδεικτικά από την Εταιρεία κατασκευής της ιστοσελίδας και από τον οργανισμό “Τhe Hellenic Initiative” που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα VentureGarden προς τον σκοπό έγκρισης της χρηματοδότησης και την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι Η.Π.Α. εξασφαλίζουν επαρκές επίπεδο ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων και ελευθεριών των υποκειμένων σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων-σήμερα απόφαση επάρκειας “EU-US Privacy Shield”). Οποιεσδήποτε περαιτέρω διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων σε τρίτο ή σε χώρα εκτός Ε.Ε. θα γίνουν μόνο εφόσον προβλέπεται από τη Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων.

Οι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας θα επεξεργάζονται τα ως άνω προσωπικά δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εξυπηρέτηση των προαναφερθέντων σκοπών επεξεργασίας καθώς και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και για την υπεράσπισή τους έναντι τυχόν νομικών αξιώσεων. Μετά δε το πέρας του ως άνω χρονικού διαστήματος θα προβούν στη διαγραφή των ως άνω προσωπικών δεδομένων.

Με την επιφύλαξη συγκεκριμένων εξαιρέσεων, προϋποθέσεων και περιορισμών που προβλέπονται στην Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης, διαγραφής των ως άνω προσωπικών δεδομένων καθώς και το δικαίωμα φορητότητας αυτών. Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των ανωτέρω αναφερομένων δικαιωμάτων σας, οι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας θα λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την έγκαιρη ικανοποίηση του αιτήματός σας, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα και υπό τις προϋποθέσεις της Νομοθεσίας περί Προσωπικών Δεδομένων, ενημερώνοντάς σας γραπτώς για την ικανοποίηση του αιτήματός σας, ή για τους λόγους που εμποδίζουν την εκ μέρους σας άσκηση, ή και την ικανοποίηση ενός ή περισσοτέρων εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων σας σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων.

Επίσης, διατηρείτε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να ανακαλέσετε την παρούσα συγκατάθεσή σας, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε σε αυτή πριν από την ανάκλησή της, ούτε η επεξεργασία που βασίζεται σε άλλη νόμιμη βάση επεξεργασίας. Στην περίπτωση που ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, δεν θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία που έχετε υποβάλλει και η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα μπορεί να μην είναι εφικτή.

Περαιτέρω, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Α) Με το ALBA Κολλέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Ξενίας 10, 11528, Αθήνα
E-mail: dpo@alba.acg.edu

Β) Με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Γραβιάς 6, 15342, Αγία Παρασκευή
E-mail: dpo@acg.edu

Γ) Με το American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση Κέννεντυ 60, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 555 10
E-mail: privacy@anatolia.edu.gr